• I Kill Giants © Courtesy of XYZ Films

  • 55 steps © Elsani Film - MMC Movies Köln - Potemkino Port

  • Redbad

  • Racer and the Jailbird © Savage Film

  • Ploey - You Never Fly Alone © GunHil - Cyborn

  • Iron Sky: The Coming Race © Iron Sky Universe - 27 Films Production - Potemkino

  • Roby Toby's Fantastic Voyager © Wüste Film - StudioCanal Film - Walking The Dog

  • George & Paul © Pedri Animation - Beast Animation

Kalender

March 2018
09

Deadline Oproep 1 - 2018 (12u)

September 2018
07

Deadline Oproep 2 - 2018 (12u)

November 2018
30

Deadline Oproep 3 - 2018 (12u)

Locaties in de kijker

Gent
Sint-Pietersabdij

Meer info

Antwerpen
Leo Boschaertlaan

Meer info

Gent
Groot Vleeshuis

Meer info

Leuven
Universiteitshal

Meer info

WELKOM BIJ SCREEN FLANDERS!

Screen Flanders is de economische maatregel voor film die midden April 2012 werd gelanceerd op initiatief van de toenmalige minister van Economie en van Cultuur. 


Daarnaast is Screen Flanders ook het centrale filmloket van het Vlaamse Gewest (voorheen gekend als Location Flanders).

Via Screen Flanders geeft de Vlaamse overheid audiovisuele producties die een deel van hun budget in het Vlaamse Gewest spenderen, een financieel duwtje in de rug. Belgische  producenten kunnen via Screen Flanders tot 400.000 euro terugbetaalbare voorschotten aanvragen als economische ondersteuning voor hun audiovisuele uitgaven binnen het Vlaamse Gewest. Buitenlandse producenten die een aanvraag bij Screen Flanders wensen in te dienen kunnen hiervoor een beroep doen op een Belgische coproducent die aan alle selectievoorwaarden voldoet.

Fictie-, documentaire- of animatiefilms van minimum 60 minuten of animatiereeksen met minimaal 3 afleveringen en een totale uitzendduur van minimum 60 minuten voor de hele reeks, komen voor de maatregel in aanmerking. Voorwaarde hierbij is dat zij het culturele patrimonium van Vlaanderen verrijken en minimum 250.000 euro investeren in het Vlaams Gewest. Voor elke euro steun moet minstens 1 euro in het Vlaamse Gewest aan audiovisuele uitgaven worden besteed. De maximale steun per project bedraagt 400.000 euro.

Een aanvraag kan enkel in het kader van een oproep en binnen een bepaalde periode worden ingediend. Er is een beperkt budget beschikbaar. Dit betekent dat elke aanvraag zal voorgelegd worden aan een cultureel en economisch samengestelde jury. Deze zal de projecten beoordelen en rangschikken. Het beschikbare budget wordt verdeeld over de best gerangschikte subsidieaanvragen.

Het jaarlijkse budget van Screen Flanders (4,5 miljoen euro) wordt ter beschikking gesteld door het Agentschap Innoveren & Ondernemen. Voor de dossierbehandeling en de communicatie en promotie van de maatregel doet het Agentschap een beroep op het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

De Screen Flanders maatregel valt onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Economie, Philippe Muyters, in samenspraak met de Vlaamse minister van Cultuur, Sven Gatz.

Nieuwsbrief Contact