• Ploey - You Never Fly Alone © GunHil - Cyborn

  • Iron Sky: The Coming Race © Iron Sky Universe - 27 Films Production - Potemkino

  • Richard The Stork © Knudsen & Streuber - Ulysses - Den Siste Skilling - Mélusine - Walking The Dog

  • The Exception © Egoli Tossell KLK - Umedia Production

  • Roby Toby's Fantastic Voyager © Wüste Film - StudioCanal Film - Walking The Dog

  • Rintje © A Private View - Lemming Film

  • A Quiet Passion © A Quiet Passion 2015

  • George & Paul © Pedri Animation - Beast Animation

  • Coffee © Orisa Produzioni - Savage Film

Kalender

September 2017
08

Deadline Oproep 2 - 2017 (12u)

December 2017
01

Deadline Oproep 3 - 2017 (12u)

Locaties in de kijker

Antwerpen
Draakplaats

Meer info

Oostende
Sint-Pieterstoren

Meer info

Leuven
De Centrale Werkplaatsen

Meer info

Gent
Sint-Annaplein

Meer info

WELKOM BIJ SCREEN FLANDERS!

Screen Flanders is de economische maatregel voor film die midden April 2012 werd gelanceerd op initiatief van de toenmalige minister van Economie en van Cultuur. 


Daarnaast is Screen Flanders ook het centrale filmloket van het Vlaamse Gewest (voorheen gekend als Location Flanders).

Via Screen Flanders geeft de Vlaamse overheid audiovisuele producties die een deel van hun budget in het Vlaamse Gewest spenderen, een financieel duwtje in de rug. Belgische  producenten kunnen via Screen Flanders tot 400.000 euro terugbetaalbare voorschotten aanvragen als economische ondersteuning voor hun audiovisuele uitgaven binnen het Vlaamse Gewest. Buitenlandse producenten die een aanvraag bij Screen Flanders wensen in te dienen kunnen hiervoor een beroep doen op een Belgische coproducent die aan alle selectievoorwaarden voldoet.

Fictie-, documentaire- of animatiefilms van minimum 60 minuten of animatiereeksen met minimaal 3 afleveringen en een totale uitzendduur van minimum 60 minuten voor de hele reeks, komen voor de maatregel in aanmerking. Voorwaarde hierbij is dat zij het culturele patrimonium van Vlaanderen verrijken en minimum 250.000 euro investeren in het Vlaams Gewest. Voor elke euro steun moet minstens 1 euro in het Vlaamse Gewest aan audiovisuele uitgaven worden besteed. De maximale steun per project bedraagt 400.000 euro.

Een aanvraag kan enkel in het kader van een oproep en binnen een bepaalde periode worden ingediend. Er is een beperkt budget beschikbaar. Dit betekent dat elke aanvraag zal voorgelegd worden aan een cultureel en economisch samengestelde jury. Deze zal de projecten beoordelen en rangschikken. Het beschikbare budget wordt verdeeld over de best gerangschikte subsidieaanvragen.

Het jaarlijkse budget van Screen Flanders (4,5 miljoen euro) wordt ter beschikking gesteld door het Agentschap Innoveren & Ondernemen. Voor de dossierbehandeling en de communicatie en promotie van de maatregel doet het Agentschap een beroep op het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).

De Screen Flanders maatregel valt onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Economie, Philippe Muyters, in samenspraak met de Vlaamse minister van Cultuur, Sven Gatz.

Nieuwsbrief Contact