Missie en doelstellingen

Het Screen Flanders filmloket is het centrale contactpunt voor audiovisuele activiteiten in de Vlaamse regio. Het loket verschaft informatie en assistentie aan filmmakers uit binnen- en buitenland bij location scouting, productie en postproductie in de hele Vlaamse regio.

Screen Flanders promoot Vlaanderen als filmregio en -locatie voor speelfilms, televisiefilms en -series, documentaires, animatiefilms, muziekvideo’s, commercials, etc. Het loket helpt bij het bekomen van filmtoelatingen en bij introducties bij lokale partners, biedt assistentie bij location scouting en zorgt in samenwerking met de lokale filmcellen – waar mogelijk – voor logistieke ondersteuning. Bij grotere projecten kan het loket een coördinerende rol spelen bij de contacten tussen de filmproducent of filmmaker en de verschillende stadsdiensten en regionale departementen.

Contactgegevens van lokale filmcellen zijn te vinden binnen onze online productiegids. Voor algemene vragen kan ook contact worden opgenomen met het centrale filmloket.

Het Screen Flanders filmloket streeft naar een zorgeloze en lonende draaiperiode voor alle betrokken partijen. Er zijn voldoende  redenen om met Screen Flanders in zee te gaan en uw project in Vlaanderen te realiseren. Dit zijn er enkele van:

  • Hoog opgeleide, meertalige technische medewerkers
  • Geavanceerde en volledig uitgebouwde studio's en postproductiefaciliteiten
  • Competitieve tarieven
  • Location scouts en managers ervaren met zowel Belgische als internationale producties
  • Het Belgische tax shelter-systeem, alom bekend voor zijn gebruiksvriendelijkheid
  • Een goed uitgebouwd regionaal steunbeleid voor film, met het VAF Filmfonds, het VAF Mediafonds en Screen Flanders
  • Een brede waaier aan adembenemende historische en hedendaagse locaties
  • Screen Flanders is lid van de Association of Film Commissioners International (AFCI) en de European Film Commission Network (EUFCN)

Contact
Screen Flanders Film Commission
Katrien Maes
Huis van de Vlaamse Film
Bischoffsheimlaan 38
BE-1000 Brussel
+32 (0)2 226 06 30
screenflanders@vaf.be